Instax Mini (white)

vrijdag, juli 15, 2016


Hi! Ben ik weer! Eindelijk geen school meer. Officieel vakantie heb ik nog niet, ik moet nog wel boeken en rapport ophalen, maar verder ben ik klaar. Heerlijk gevoel kan ik je vertellen, haha! Vandaag laat ik jullie mijn nieuwe polaroidcamera zien: de Instax mini 8 in de kleur white/wit.


Dit is 'm dan, ik ben er zó enorm blij mee! Een Instax camera stond al een tijdje op mijn wishlist, en als verlaat verjaardagscadeautje kreeg ik 'm vorige week van Wieke (speakoffbeat.nl, website coming soon!). Zó gaaf! 


De camera is echt enorm makkelijk in gebruik. Rechts onderin zit naast het rondje van de lens een klein knopje, als je daar op drukt schuift de lens uit, gaan de lampjes er boven oplichten en staat 'ie dus aan. Doordat je de buitenste ring van de lens kunt draaien, kan je 'm op een stand zetten die past bij wat voor soort (be)licht(ing) je nodig hebt voor je foto: er is een stand voor in huis, eentje voor een bewolkte omgeving, een voor buitenshuis, eentje voor wanneer de zon erg fel is en een hi-key stand (deze maakt de flits extra sterk en je foto dus extra belicht). 


Op de foto hierboven zie je dat er een oranje lampje brandt. Dit is een superhandige functie van deze polaroidcamera: hij geeft zelf aan in welke stand je 'm zou moeten zetten, wanneer je een foto maakt!


Aan de bovenkant zit de gleuf waaruit je foto's komen. Na het maken van een foto komt er een nog helemaal wit stukje plastic uit, dit wordt je foto. Het is de bedoeling dat je je foto even laten drogen. Na een paar minuten zal je afbeelding steeds duidelijker verschijnen!


Ahh, ik ben zó blij met deze camera! Omdat ik 'm nog maar heel kort heb kan ik nog weinig zeggen over hoe hij bevalt in gebruik, maar ik was té enthousiast om er nog niks over te schrijven. Het lijkt me leuk om als ik de camera wat langer heb, nog een artikel te schrijven met ervaringen op langere termijn en tips.

 Natuurlijk zitten er ook wel nadelen aan: de foto's zijn vrij duur om aan te schaffen (8,75- voor 10 foto's) en de Instax is zo groot dat 'ie lastig zo mee te nemen is naar bijvoorbeeld een festival, maar het maken van foto's met deze camera is zó ontzettend leuk doordat je heel vintage-looking, ''oude'' foto's krijgt die een bepaalde sfeer uitstralen die mij in ieder geval heel erg aanspreken.


Zo, even een kort blogje met veel foto's om mijn enthousiasme met jullie te delen. Voor nu ga ik lekker aan de slag met het maken van foto's, ik heb alweer zo veel leuke ideeën!
Wat vinden jullie van mijn Instax Mini? Liefs, Eva

De Instax FujiFilm mini 8 is te koop bij o.a. de HEMA, voor 65,-
(of duurder wanneer je 'm ergens anders koopt)

You Might Also Like

4 comments