DIY: Een tattoo voor een week

woensdag, juni 29, 2016


Hi, daar ben ik weer! De laatste schoolweken zijn aangebroken en daardoor heb ik het echt ongelofelijk druk. Toetsweken, deadlines voor verslagen, op het laatste moment nog essays opgegeven krijgen... Je kent het wel. Maar goed, dat is dus waarom er wat minder op mijn blog verschijnt deze laatste paar weken. Zodra ik vrij ben wil ik dit weer helemaal goed gaan maken! 
Vandaag laat ik zien hoe je heel makkelijk een eigen tattoo kan maken. Ik ben de laatste tijd weer helemaal obsessed met tattoo's, vind ze zó mooi. Vooral kleine en minimalistische tattoos op subtiele plekken vind ik helemaal gaaf. Mezelf vind ik nog iets te jong voor een permanente tattoo, dus houd ik het voor nu lekker bij mijn tattoo stamp van de HEMA (absolute aanrader!) en van die gave metallic plaktattoo's. Maar laatst ontdekte ik nog een heel andere manier om een tijdelijke tattoo te zetten! Ik las deze tip al een tijdje geleden op een Engels forum, maar had 'm nooit eerder uitgeprobeerd. Nu ik dat wel gedaan heb, is dit mijn nieuwe favoriet! Oké, wat heb heb je nodig? Dat is eigenlijk heel simpel, het zijn maar twee producten. Het 
enige wat je hoeft te pakken is een goede waterproof eyeliner en (sterke) haarlak. 

Het eerste wat je doet, is met de plek waarop je gaat tekenen goed schoonmaken. Dit kan met water en zeep, maar je kan ook bijvoorbeeld een watje met cleansing tonic of iets dergelijks te gebruiken: als het maar goed schoon + vrij van bacteriën en vet is. Hierdoor kan de eyeliner beter hechten aan je huid waardoor het langer blijft zitten! Met de eyeliner 'teken' je iets daar waar jij het wilt. Dit ziet er makkelijker uit dan het is: onderschat niet hoe lastig het is om strakke lijntjes te krijgen, haha! Vergelijk het maar met het zetten van een perfecte wing: het ene lijntje lukt enorm goed en bij de andere lijkt het bijna alsof je 'm met je ogen dicht hebt getekend... Maar oefening baart kunst, dat geldt ook hier! En met een wattenstaafje en make-upremover kom je ook een heel eind.


Wanneer je tevreden bent met je 'design', pak je de haarlak er bij. Zorg wel dat je een paar minuten wacht voordat je de haarlak op je huid sprayt: je kan de eyeliner het beste goed laten drogen. Daarna breng je de haarlak aan: zorg dat je genoeg afstand houdt van je huid; anders wordt het te nat en de laag haarlak te dik waardoor het sneller afbrokkelt!


Zorg dat je de haarlak héél goed laat opdrogen voordat je er aan gaat zitten: wanneer de haarlak nog plakkerig is en je voelt er aan, kan je zo je hele tattoo verpesten en dat lijkt me niet de bedoeling! :).

Klaar! Nu heb je je eigen tijdelijke tattoo. Bij mij verschilde het per keer hoelang 'ie precies bleef zitten: die op mijn pols was na zo'n 4 dagen niet meer zo mooi, waar na ik 'm bij getekend heb. Maar die op mijn enkel was na een week zelfs nog mooi! Ook speelt natuurlijk mee wat je er allemaal mee doet: is het warm waardoor je elke dag gaat zwemmen en veel zweet, dan zal 'ie er veel sneller afgaan dan normaal. Overigens kan je er gewoon mee douchen en in bad: zolang je er maar niet met een washandje over heen gaat schrobben, zal je bijna geen verschil zien vóór en ná dat je onder de douche stapt.


Zo, ik hoop dat je wat hebt aan deze kleine diy! Nu ben ik zelf heel erg benieuwd naar jullie tattoos. Heb of wil jij een tattoo? Of juist niet en ben je er volkomen tegen? Laat het weten in de reacties, vind ik superleuk om te lezen!

Liefs, EvaYou Might Also Like

12 comments

 1. Super leuk dit! Ga ik straks ook eens uitproberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om het op deze manier uit te proberen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker, kan je gelijk ook kijken of een tattoo wat voor jou is :)

   Verwijderen
 3. Dit is écht een geweldig idee! Ik vind minimalistische tatoeages altijd heel mooi. Ik ben alleen bang dat ik allemaal bibberende lijntjes ga krijgen als ik het uitprobeer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat had ik ook best erg in het begin! Maar gelukkig zie je snel verschil wanneer je een paar keer oefent en kan je het heel makkelijk weghalen wanneer je uitschiet <3.

   Verwijderen
 4. Wat een leuk idee!! Zeker voor in de zomer iets leuks om zelf eens te doen :D

  BeantwoordenVerwijderen