Favoriete smoothie

zaterdag, juni 11, 2016

Smoothies zijn de laatste tijd weer helemaal hip & happening en ook ik heb ze weer totaal herontdekt. Er zitten zoveel voordelen aan! Met de nodige voorbereidingen zijn ze zo klaar, ze zijn heel lekker en ook nog eens makkelijk mee te nemen. Eentje die ik vrij vaak maak is een zelfbedachte, gezonde smoothie met als hoofdingrediënt rood fruit. Dit is en blijft toch wel een van mijn favoriete, mede omdat 'ie zo makkelijk te maken is.


Wat heb je nodig? (voor 2 grote glazen)
- Amandelmelk (100 ml)
- Cranberrysap (50 ml)
- Doosje bevroren (bos)vruchten
- 2 perssinaasappels

- Blender of keukenmachine


Wat moet je doen?
- Doe de hele inhoud van het doosje bosvruchten in de blender
- Giet de amandelmelk en de cranberrysap er bij
- Zet de blender aan: schil ondertussen de sinaasappels en snij ze in stukken
- Doe de stukken sinaasappel in de blender en zet 'm nog een keer zo'n 3 minuten aan


Iets anders dat heel erg handig is bij smoothies? Het feit dat je vrij makkelijk ingrediënten kan vervangen. De mogelijkheden zijn eindeloos! Zo kan je bij deze smoothie de amandelmelk eventueel vervangen door gewone melk of sojamelk, en de cranberrysap door een ander soort fruitsap. De sinaasappels zou ik er wel in laten, omdat deze vrij essentieel zijn voor de smaak. Maar als je geen perssinaasappels in huis hebt, kan je ook heel makkelijk gewone sinaasappels, minneola's of zelfs mandarijnen toevoegen!


Als je de blender na zo'n 3 minuten uitzet, is je smoothie klaar. Wel zullen er kleine pitjes en dergelijke inzitten. Dit kan je er heel makkelijk uitzeven! Ik doe dit zelf nooit, omdat ik me er niet echt aan stoor. Een andere tip is om havermout toe te voegen. Doe dit gelijk met de sinaasappels of maak er eerst havermoutmeel van door het fijn te malen in de keukenmachine. Op deze manier is deze smoothie zeker weten vullend genoeg om als ontbijt te nemen en ben je zo lekker snel klaar 's morgens!Ga jij deze smoothie ook maken? En wat is je favoriete smoothie recept? Laat vooral achter in de reacties, vind ik leuk om te lezen en zo kunnen andere mensen ook weer inspiratie opdoen! <3

Liefs, Eva

You Might Also Like

6 comments